Om

SCHMUGAN

Jag vill fängsla människor… inte med galler, utan med berättelser och spel.

Mitt namn är Mattias och jag ser mig själv som en storyteller och idéskapare. Jag är grundare av Schmugan, som betyder fluga, ett namn som har följt mig sedan barnsben.

Allt började med en röd anteckningsbok. I en buss genom Centralamerika, på en guppig väg med knäna upplyfta på ryggstödet framför mig, satt jag och skissade på mina idéer i anteckningsboken.

Plötsligt fick jag en aha-upplevelse; jag skulle ge vingar till mina berättelser och spel.

Mina berättelser och spel skulle göras tillgängliga i mobilen. Idéerna skulle inte stanna i min anteckningsbok för evigt utan skulle bli mer levande och interaktiva, något för andra att ta del av. Mina idéer skulle bli till appar.

För mig var detta en vågad tanke, som senare också skulle visa sig bli en utmaning. Men där och då, med pennan i den ena handen och min iPhone i den andra, fylld av inspiration, bestämde jag mig för att förverkliga min vision.

En våg av eufori sköljde över mig. Aldrig tidigare hade jag haft en sådan klar bild av vad jag skulle göra, eller ännu viktigare, vad jag ville göra.

Där i bussen tänkte jag att det någonstans i världen finns människor som kommer att tycka om det jag skapar, och genom appar kan jag nå ut till dem.

Utan erfarenhet av att bygga appar, och ovetandes om framtiden, skulle jag påbörja min nya resa i livet.

Schmugan är min plattform där jag förverkligar mina berättelser och spel. Genom Schmugan vill jag fängsla människors sinnen, om så bara för en stund.

Mitt första spel för iOS är färdigt - SOOVAS DRÖM – exklusivt på App Store.

Vill du följa med på Schmugans äventyr? Klicka på ikonerna nedan.

Spel
SOOVA's DREAM

Ute nu på iOS

Berättelser
RELEASE 2018